ေဇာ္ဂ်ီ ႐ွင္ဇာဂရ ေပးသြားေသာ ျပဒါးတက္လမ္း
၁။ ျပဒါး (၁)က်ပ္သား
၂။ ဒုတၳာ (၁)က်ပ္သား
၃။ ဆား (၄)က်ပ္သား
ယင္းသံုးမ်ိဳးကိုသံဒယ္အိုးအသစ္တစ္လံုးတြင္ထည့္၍ ေရ ေရာကာမီးေအးေအးျဖင့္ဖံုခံုေလာက္(၃)လံုးခြင္၌ခ်က္ေလ။
ေရခန္းသြားလွ်င္ယင္းတို႔အားလက္ျဖင့္လံုး၊မာသြားလိမ့္မည္။သံပုရာသီး ႀကီးႀကီး တစ္လံုးအားအလယ္ခြဲ၊၄င္းျပဒါးလံုးအားထည့္။
၁။ ၄င္း ျပဒါးသံပုရာ အလံုးအားလံုတစ္လံုးထဲထည့္၊ဖိုအလယ္တည္၍ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထိုး၊သံပရာရည္ခန္းကတစ္မီးရသည္မွတ္။
၂။ သံပုရာသီး (၃၆)လံုးေရာက္လွ်င္ ေႁမြ၊ကင္းႏွင့္ပေယာဂဟူသမွ်ႏိုင္နင္းေတာ့၏။
၃။ သံပုရာသီး (၁၀၈)လံုးေရာက္လွ်င္ (၃၂)ပါးေသာေရာဂါႏိုင္ေတာ့၏။
၄။ သံပုရာသီး (၂၁၆)လံုးေရာက္လွ်င္
(၉၆)ပါးေသာေရာဂါဟူသမွ်ႏိုင္ေတာ့၏။ ထိုအခါ ျပဒါးလံုးအား ေဘာ္(၁)ပဲသားေကြၽးေလ။
၅။ (၃၂၄)မီးေရာက္လွ်င္ ပထဝီဓာတ္ေပါက္၏။
၆။(၄၃၂)မီးေရာက္လွ်င္ ကာယသိဒၶိေပါက္၏။
၇။ (၅၄၀)မီးေရာက္လွ်င္ ဥဒကသိဒၶိေပါက္၏။
၈။ (၆၄၈)မီးေရာက္လွ်င္ အဂၢိေတေဇာသိဒၶိေပါက္၏။
၉။(၈၆၄)မီးေရာက္လွ်င္ အာကသသိဒၶိေပါက္ေတာ့၏။ယင္းအဆင့္၌ျပဒါးလံုးအားေရႊ(၁)ပဲသားေကြၽးေလ။
၁၀။(၉၇၂)မီးေရာက္လွ်င္ အာဟာရသိဒၶိေပါက္ၿပီးေရႊတစ္ပဲသားထပ္ေကြၽးေလ။ယင္းအခ်ိန္ ျပာအန္မည္။ယင္းျပာအားကြမ္း႐ိုးတစ္တို႔၊ေဘာ္တစ္က်ပ္သား၌တို႔၊ေရႊျဖစ္ၿပီး ဓနသိဒိၶ ေပါက္ေတာ့၏။
၁၁။(၉၉၉)မီးေရာက္လွ်င္ မေနာမယသိဒၶိေပါက္၍ ထိုအဆင့္ ခ်ဥ္ရည္စိမ္ေလ။ကိုယ္ေရာစိတ္ပါလိုရာေရာက္ၿပီးလွ်င္ အသက္တစ္ကမၻာတည္ေတာ့၏။
ေဘာ္၊ေရႊတစ္ပဲသားေကြၽးပံုမွာ- လံုထဲသို႔ ေဘာ္/ေရႊ တစ္ပဲသားထည့္၊အရည္ေပ်ာ္ေသာ္ျပဒါးလံုးထည့္၊မီးျဖင့္ႏွပ္ထား၊ေနာက္မွ သံပုရာသီး ထပ္ထည့္၍အဆင့္တက္ေလ။
၄င္းဓာတ္လံုးအားမိမိႏွင့္အတူထားပါေလ၊သို႔မဟုတ္မူ ဓာတ္လံုးေပ်ာက္ကြယ္တတ္၏။ဆရာတစ္ဦးေပ်ာက္ဖူးသျဖင့္စိုးရိမ္၍အမွာ႐ွိသည္။
သဒိယံ ပါကံ ဇေနတိ
ဂႏၶာရီခရီးသည္ KYAW ZIN HTUT KHAUNG
No comments:
Post a Comment